Донација Хуманитарнe организацијe „Љуби ближњег свог“"

Хуманитарна организација „Љуби ближњег свог“ из Врњачке Бање донирала је нашој установи вредну донацију намештаја. У птињу су 42 столице, четири отомана, пет комода, три пара штака, ходалица и 40 паковања пелена и уложака за одрасле непокретне пацијенте. Намештај је распоређен у Службу за здравствену заштиту жена, Службу Опште медицине, СХМП, Службу Кућног лечења и АТД-у. Пелене ће здравствени радници из Кућног лечења поделити старим и непокретним пацијентима које свакодневно обилазе.

Hrana za bebe Hrana za bebe Hrana za bebe

Донација удружења "Витезови осмеха"

Захваљујући доброј сарадњи са Центром за социјални рад Трстеник, наша установа је добила вредну донацију од удружења Витезови осмеха из Новог Сада. Донација се састоји у дохрани за бебе, па је целокупна донација од 232 кутије млека у праху (1, 2 и 3) предата Служби за здравствену заштиту деце као и служби патронаже. У присуству директора Центра за социјални рад, Владимира Антића, и директорке наше установе ДР Жаклине Ристић, донацију је уручио г-дин Небојша Николић, испред удружења Витезови осмеха.

Hrana za bebe Hrana za bebe

Донација Стоматолошког факултета из Београда

Здравствена станица у Великој Дренови је захваљујући донацији Стоматолошког факултета у Београду, добила стоматолошку столицу као и целокупну опрему за рад. У ординацији ће радити Др Ђорђе Блануша, радним данима од 7 до 14 часова. У стоматолошкој ординацији пружаће се услуге као деци тако и одраслима.

Hyundai I10 Hyundai I10 Hyundai I10

Нових 30 радника примљено у стални радни однос

Одлуком Министарства здравља Републике Србије и РФЗО данас је у нашу установу у стални радни однос примљено 30 радника. Од тога 23 медицинских и 7 немедицинских радника. У стални радни однос примљенo је: један специјалиста опште медицине, доктор опште медицине, доктор стоматологије, један виши рендген техничар и 19 радника са средњом стручном спремом. Исти су примљени због свог радног ангажовања у току КОВИД пандемије као и у складу са инструкцијама о реализацији тачке 3 кадровског плана.

Hyundai I10 Hyundai I10 Hyundai I10 Hyundai I10 Hyundai I10

Hyundai I10 за Здравствену станицу Велика Дренова

Здравствена станица Велика Дренова, захваљујући средствима локалне самоуправе, добила је ново путничко возило за пружање неопходне здравствене заштите становницима Велике Дренове, Страгара и Селишта. Вредност новог возила (Hyundai I10) je 1.652.000 динара. Доступност здравствене заштите непокретним и тешко покретним пацијентима је овом вредном инвестицијом постала приступачнија.

Hyundai I10 Hyundai I10 Hyundai I10

Још једна донација амбасаде Пољске

Пољска амбасада је и ове године (трећу годину за редом) донирала преко Пољске помоћи стоматолошку столицу вредности око 1.500.000 динара. Захваљујући овој вредној донацији Служба дечије и превентивне стоматологије (школског узраста) умногоме ће побољшати квалитет својих услуга. Руководство наше установе се нада успешној сарадњи са амбасадом Републике Пољске и у наредном периоду.

Пољска помоћ Пољска помоћ Пољска помоћ Пољска помоћ

Нови лабораторијски замрзивач

Служба за лабораторијску дијагностику наше установе добила је лабораторијски замрзивач захваљујући средствима локалне самоуправе (вредност замрзивача 342.000 динара). Замрзивач је неопходан за чување контрола и калибратора за биохемијски апарат као и калибратора и контрола за ИНР и фибриноген. Наша установа до сада није имала овакав апарат а истим ће се умногоме унапредити квалитет рада и прецизност добијених резултата у Служби лабораторијске дијагностике.

Terensko vozilo SHMP Terensko vozilo SHMP

Нови савремени дигитални РТГ

Захваљујући средствима локалне самоуправе (око 711.000 динара) купљен је нови савремени дигитални РТГ апарат за Службу стоматологије наше установе. Стари апарат који није био у функцији осам година радио је на принципу ручног развијања филмова са високом дозом зрачења. Нови дигатлни апарат за интраорално снимање зуба има могућност приказивања снимка на екрану рачунара у ординацијама стоматолога.

дигирални РТГ дигирални РТГ

Ново теренско возило

Служба хитне медицинске помоћи наше установе добила је ново возило, захваљујући средствима (1.862.000 динара) Општине Трстеник. Ово возило је намењено за рад екипе коју чине лекар-медицинска сестра на терену. Због својих карактеристика, возило ће моћи да се користи и у мање приступачним деловима Општине Трстеник и под неповољним временским условима, што ће умногоме побољшати пружање здравствене заштите нашим пацијентима.
Наша установа се може похвалити на задовољство свих запослених у СХМП да је возни парк великим делом зановљен.
Ово је шесто возило које је СХМП добила у последње три године.

Terensko vozilo SHMP Terensko vozilo SHMP Terensko vozilo SHMP

Polska pomoc

У амбасади Републике Пољске у Београду, 17.07.2023. године, потписан је уговор о финансирању развојног пројекта Дома здравља Трстеник, под називом „Здравље усне дупље за све“, у оквиру којег ће Министарство спољних послова Републике Пољске финансирати набавку стоматолошке столице за побољшање рада стоматолошке службе одраслог становништва.

Потписивању уговора о сарадњи присуствовали су амбасадор Рафал Перл, испред амбасаде Републике Пољске у Београду и Др Жаклина Ристић, спец. интерне медицине вд директора, испред Дома здравља Др Сава Станојевић Трстеник.

Polska pomoc1 Polska pomoc4

Замена столарије

Захваљујући средствима Општине Трстеник (1.250.000 динара) замењена је комплетна унутрашња столарија, шалтер на картотеци у Служби за здравствену заштиту жена, као и спољна врата (задњи улаз) у Служби хитне медицинске помоћи. Завршетак радова је обишла председница Општине Трстеник г-ђа Милена Турк као и заменик председнице Општине г-дин Дејан Раковац.

столарија столарија столарија столарија столарија столарија

Завршен пројекат ЕУПРО ПЛУС

Заједничким активностима локалне самоуправе, Дома здравља Трстеник и удружења здравствених радника Кнегиња Милица Трстеник а у оквиру пројекта Европске уније комплетно је завршен пројекат ЕУПРО ПЛУС . Набавком санитетског возила за потребе СХМП успешно је завршена и трећа фаза поменутог пројекта. Прва фаза пројекта подразумевала је енергетску ефикасност зграде специјалистичких служби. У оквиру друге фазе набављена је хоризонтална терапија за службу Физикалне медицине и рефабилитације. Вредност целог пројекта је 181.000 евра.

лабораторија лабораторија лабораторија лабораторија лабораторија

Служба за физикалну медицину и рехабилитацију
добила је нови апарат

Захваљујући пројекту ЕУПРО плус, локалнoj самоуправи и удружењу здравствених радника „Кнегиња Милица“, служба за физикалну медицину и рехабилитацију добила је нови вид терапијске услуге. Реч је о апарату хоризонтална терапија која је базирана на новитетима електротерапије и електростимулације. Вредност донације је 360.000 динара. На овај начин у поменутој служби је омогућен нови вид физикалног агенса за наше пацијенте.

нови апарат нови апарат

Нова стоматолошка столица

Дечија превентивна стоматологија, захваљујући средствима локалне самоуправе, добила је нову савремену стоматолошку столицу. У оквиру тога комплетно је урађена санација крова, окречена је ординација и урађени су керамички радови. Целокупна инвестиција у служби Дечије превентивне стоматологије износи око 1.800.000 динара.

Stomatološka stolica Stomatološka stolica Stomatološka stolica

Нови савремени ултразвучни апарат

Наша установа је од пре неколико дана обновила медицинску опрему у радиолошкој служби. Захваљујући доброј сарадњи са РФЗО добијен је нови савремени ултразвучни апарат који ће побољшати рад радиолога а у циљу успостављања квалитетније дијагностике болести код наших пацијената. Претходни ултразвучни апарат је старије генерације (стар 20 година), који је због честих кварова био ван употребе.

Рендген

Савремени дигитални рендген

Захваљујући вредној донацији Министарства здравља Републике Србије пенумофтизиолошка служба наше установе је добила нов савремени дигитални рендген апарат уз комплетну адаптацију просторија за пријем и снимање пацијената као и рад рендген техичара.
Локална самоуправа наше Општине је уложила средства у вредности од око 1.700.000 динара за промену излога приземља и спрата зграде радиологије, АТД-а и кућног лечења као и керамичке радове и кречење у делу пнеумофтизиологије. Захваљујући побољшаним условима рада наших здрвствених радника и занављањем медицинске опреме омогућена је кивалитетнија и ефикаснија дијагностика а самим тим и здравствена заштита грађана Општине Трстеник.

Рендген Рендген Рендген Рендген Рендген лабораторија

Нова опрема за лабораторију

Локална самоуправа је средствима у вредности од 750.000 динара обновила опрему у лабораторијској дијагностици. Лабораторијски фрижидер се користи за чување серума и крвне слике. Транспортна торба се користи за узимање узорака у кућним условима код теже покретних пацијената, тј. омогућава да узорци стигну у лабораторијску дијагностику у очуваном стању. Сушница се користи за свакодневно сушење у лабораторији где се на повишеној температури суше пластични делови као и предмети од стакла који се након сушења стерилишу.
Захваљујући овој медицинској опреми убрзава се рад лабораторије и доприноси повећању квалитета рада.

лабораторија лабораторија лабораторија лабораторија лабораторија

Нов парафински казан

Захваљујући средствима локалне самопураве наша установа је парафински казан стар 40 година, заменила новим савременим парафинским казаном вредности 180.000 динара. Новим апаратом пацијентима је омогућена савремена примена термо терапије у Служби за физикални медицину и рефабилитацију.

парафински казан парафински казан парафински казан

Нови апарат четвороћелијске купке

Захваљујући донацији амбасаде Републике Пољске Служба за Физикалну медицину и рехабилитацију добила је нови апарат четвороћелијске купке. Апарат комбинује дејство хидро и електро терапије што је нарочито битно за пацијенте којима је контраиндикована терапија у бањским условима. Добијени апарат ће умногоме допринети и проширити спектар физикалних агенаса који се прописују у овој служби. Вредност донације износи 1.472.000 динара.

Донацији амбасаде Републике Пољске Донацији амбасаде Републике Пољске Донацији амбасаде Републике Пољске

Савременија дијагностика у офтамолошкој служби

Офтамолошка служба наше установе добила је нов aутокераторефрактометар као и бесконтактну лупу, захваљујући новчаним средствима Општине Трстеник. Вредност нове опреме износи 955.000 динара. Новонабављена опрема ће омогућити ефикаснију, бржу и савременију дијагностику наших пацијената.

vozilo velika drenova vozilo velika drenova

Ново возило за ЗС Велика Дренова

ЗС Велика Дренова добила је возило за пружање здравствених услуга на терну. Од данас све Здравствене станице у Општини Трстеник поседују возила којима ће непокретним пацијентима моћи да се пружају здравствене услуге а по индикацији изабраних лекара.

vozilo velika drenova

Ново санитетско возило

Наша установа је добила ново санитетско возило за потребе Службу хитне медицинске помоћи захваљујући средствима Општине Трстеник. Ово је пето возило у овој години којим је зановљен застарели возни парк у нашем Дому здравља. На тај начин побољшaли смо ефикасност, безбедност и брзину пружања здравствених услуга грађанима Општине Трстеник.

vozila vozila vozila vozila

HYUNDAI i10 - Ново возило за Службу патронаже

Служба патронаже Дом здравља Трстеник је добила од средстава Општине Трстеник ново возило марке HYUNDAI I10 у вредности од око 1.300.000 динара. Захваљујући овој вредној донацији патронажне сестре ће ефикасније и безбедније обављати свој посао.

vozila vozila vozila vozila

Два нова возила

Захваљујући пројекту "Хитан одговор Републике Србије на KОВИД-19", Министарство здравља донирало је трстеничком Дому здравља ,,Др Сава Станојевић" укупно 2 возила - једно санитетско возило и једно возило за дијализу. На паркингу Хитне помоћи организован је свечани пријем.

vozila vozila vozila vozila vozila

Нови спирометар

Почетком ове године Служба за плућне болести и туберкулозу добила je нов савремени ултразвучни спирометар у вредности од 350.000 динара из опредељених средстава Општине Трстеник. Апарат за спирометрију је неопходан у дијагностици и праћењу лечења хроничних плућних болесника.

Спирометар Спирометар Спирометар

Купљен савремени стерилизатор

Захваљујући средствима локалне самоуправе наша установа је купила савремени централни стерилизатор чија вредност, са оспособљавањем просторије за смештај апарата, износи 4.000.000 динара. Стари апарати за стерилизацију, којих је 29, су старости од 12-40 година. Нов апарат ће у многоме побољшати квалитет рада наше установе.

Стерилизатор Стерилизатор Стерилизатор Стерилизатор

Нови аудиометар за ОРЛ кабинет

Захваљујући новчаним средствима локалне самоуправе ОРЛ кабинет наше установе је добио дигитални аудиометар ведности 766.000 динара. Стари аудиометар је био аналогни и купљен је пре 40 година, док је нови најсавременији дигитални и ради све тестове слуха, чиме ће се унапредити рад ОРЛ кабинета и побољшати дијагностика код наших пацијената.

ОРЛ ОРЛ ОРЛ

Ново возило за Службу патронаже

Наша установа је захваљујући средствима локалне самоуправе обновила возни парк једним возилом марке HYUNDAI i10, вредности 1.300.000 динара, за потребе Службе патронаже. Примопредаја кључева је обављена на паркингу установе између Директорке Дома здравља Др Жаклине Ристић и главне сестре Службе патронаже ВМС Јелене Мишић уз присуство Председнице Општине Трстеник г-ђе Милене Турк, заменика председнице Општине г-дина Дејана Раковца и начелнице Службе за здравствену заштиту жена Др Драгице Гочанин-Пејчић.

Дан дома здравља Дан дома здравља Дан дома здравља Дан дома здравља

69 година Дома здравља

26.04.2022. године у нашој установи пригодном свечаношћу обележенаје 69. годишњица постојања. Поред начелника и главних сестара свих служби, шефа возног парка и шефа техничке службе, свечаности су присуствовали и представници Општине Трстеник као и радних организација, приватних предузећакоји су допринели новчаним и материјалним средствима у побољшању услова рада у нашој установи у предходних годину дана.

Дан дома здравља Дан дома здравља Дан дома здравља Дан дома здравља Donacija 3

Нова столарија

У Служби за здравствену заштиту жена наше установе у току су радови на замени столарије у циљу побољшања енергетске ефикасности. Захваљујући средствима локалне самоуправе у износу од 1.500.000 динара побољшаће се услови за рад наших здравствених радника као и здравствена заштита наших цењених пацијенткиња. Радове је обишла председница Општине Трстеник г-ђа Милена Турк, Директорка наше установе Др Жаклина Ристић уз присуство начелнице службе Др Драгице Гочанин – Пејчић.

Столарија Столарија Столарија Столарија Столарија Столарија

Опрема за теренску службу

Теренске службе Дома здравља захваљујући средствима локалне самоуправе добиле су опрему у вредности од 400.000 динара. Купљено је 49 пари обуће и 41 јакна. По службама: СХМП 35 јакни и 28 пари ципела, Здравствене станице Стопања, Медевђа, Велика Дренова и Милутовац 4 јакне и 4 пара ципела, Лабораторија 2 јакне и 2 пара ципела, Служба патронаже 6 пари ципела, служба Кућног лечење 6 пари ципела и Техничка служба 3 пара ципела.

Опрема Опрема

8. март у Дом здравља

Директорка Дома здравља Др Жаклина Ристић, честитала Дан жена 8. март радницама наше установе уз жеље за пуно здравља, среће, љубави и упеха у животу.

8.март 8.март 8.март 8.март 8.март 8.март 8.март 8.март 8.март 8.март 8.март 8.март

Нова улагања локалне самоуправе у Дом здравља

Наша установа је обновила медицинску опрему савременим апаратима.
Служба дечије стоматологије је обновљена новом стоматолошком столицом са пропратним инструментима чиме је ниво стоматолошких услуга наших најмлађих уз знање наших стоматолога подигнут на највиши ниво. Цена стоматолошке столица износи 1.400.000 динара.
Служба за здравствену заштиту жена је добила савремен дигитални мокроскоп за цитоскрининг карцинома грлића материце у вредности од 450.000 динара. Захваљујући овом најсавременијем микроскопу наши цитоскринери ће моћи својим високим нивоом знања да откривају злоћудне туморе код жена у најранијем стадијуму болести када је проценат излечења највећи и најуспешнији.
Служба патронаже је добила дигитални вагу за мерење беба у вредносто од 55.000 динара. Захваљујући новчаним средствима локалне самоуправе Општине Трстеник, која свих ових година несебично улаже у опремање, обнављање и реконструкцију Дома здравља Трстеник, наша установа ће наставити и у наредном периоду да побољшљва здравствену заштиту грађана Општине Трстеник.

Donacija 1 Donacija 2 Donacija 3

Донацијa амбасаде Републике Пољске

Дана 02.12.2021. године Служба за здравствену заштиту жена наше установе добила је донацију амбасаде Републике Пољске, најмодернији гинеколошки сто за преглед трудница и жена са инвалидитетом. Амбасадор Републике Пољсke, Рафал Перл, је истакао да је инвестиција у здравствени систем најбоља инвестиција за нашу будућност. Уручивању донације поред амбасадора Републиике Пољске и директорке дома здравља Др Жаклине Ристић, присуствовала је председница Општине Трстеник Милена Турк, начелница службе за здравствену заштиту жена Др Драгица Гочанин-Пејчић као и велеки број запослених наше установе.
Амбасадор Републике Пољске посетио је и Службу за здравствену заштиту деце и омладине, и том приликом уручио начелници службе Др Биљани Прокић прикладне полоне који ће значити нашим малим пацијентима да се пријатније осећају у нашој установи.

Polska pomoc1 Polska pomoc2 Polska pomoc3 Polska pomoc4 Polska pomoc5 Polska pomoc6

Обележена крсна слава лекара

14.11.2021. године у нашој установи традиционално обележена је слава Свети Врачи, Козма и Дамјан., крсна слава лекара. Као и годинама уназад уз свештеника Мирољуба, сечењем славског колача Др Марија Џатић-Милић, овогодишњи колачар, предала је колачарство Др Драгољубу Пајићу. Због тренутне епидеиолошке ситуације, сечењу славског колача присуствовали си Директорка и начелници свих служби наше установе.

Крсна слава

Вежба СИСТЕМ 2021

Дана 05.11.2021. године у Србији је у педесет градова и општина одржана оперативно-тактичка вежба Министарства унутрашњих послова. У вежби СИСТЕМ 2021 учествовала је и Општина Трстеник са 122 учесника. Један од учесника вежбе је и Дом здравља „Др Сава Станојевић“. На вежби СИСТЕМ 2021, нашу установу представљали су лекари, Др Мирољуб Додић и Др Зоран Пиперац, медицинске сестре, Снежана Јанковић и Драгана Арсић као и возачи СХМП Милош Иричанин и Миомир Илић. Тим поводом председница Општине Трстеник Милена Турк, уручила је захвалницу нашој установи за изузетну подршку и сарадњу приликом извoђења вежбе.

Систем 2021 Систем 2021

медаљон

Медаљон са ликом Др Саве Станојевића

Дом здравља „Др Сава Станојевић“ добио је бронзани медаљон са ликом Др Саве Станојевића (1898-1982) , дело академског вајара проф. Драгољуба Димитријевића пореклом из нашег краја. Откривању обележја присуствовала је директорка Дома здравља Др Жаклина Ристић као и велики број здравствених радника наше установе.


Polska pomoc

У Амбасади Пољске у Београду потписан је уговор о финансирању развојног пројекта Дома здравља „Др Сава Станојевић“ Трстеник, под називом „Једнаке могућности за лекарски преглед свих девојака и жена са фокусом на особе са инвалидитетом и старије жене – превенцијом до здравља“, у оквиру којег ће Министарство спољних послова Републике Пољске и Пољска помоћ финансирати набавку гинеколошког стола са електромоторима за удобније смештање пацијенткиња.

Потписивању уговора о сарадњи присуствовали су амбасадор Рафал Перл и политички саветник Адриан Клечињски – испред Амбасаде Пољске у Београду и Др Жаклина Ристић, спец. интерне медицине ВД Директора – испред Дома здравља „Др Сава Станојевић“ Трстеник.

Polska pomoc1 Polska pomoc2 Polska pomoc3 Polska pomoc4

dzts-donacije2

Na predlog Udruženja za borbu protiv šećerne bolesti opštine Trstenik, Skupština opštine Trstenik dodelila je Direktorki DZ "Dr Sava Stanojević" Trstenik, priznanje ZASLUŽNI GRAĐANIN OPŠTINE TRSTENIK, za izuzetno zalaganje i doprinos u radu "Društva dijabetičara Trstenik"

Нашој установи, за изузетан хуманитарни рад и труд у сузбијању пандемије COVID-19, додељено је признање ЗАСЛУЖНА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ТРСТЕНИК, поводом 15. октобра Дана општине Трстеник.

dzts-donacije2

Донације медицинске опреме

"САМА" (Српско-Америчка Медицинска Асоцијација) донирала је полуаутоматске дефибрилаторе службама Опште медицине и Хитне медицинске помоћи а Служби за здравствену заштиту деце и омладине аутоклав за влажну стерилизацију.
Привредници Општине Трстеник донирали су ЕКГ апарат служби Опште медицине и Служби за здравствену заштиту деце и омладине.

dzts-donacije1 dzts-donacije2 dzts-donacije3

Здравственим станицама уручена медицинска опрема

Директорица ДЗ „Др Сава Стањевић“ Трстеник, Др Жаклина Ристић са главном сестром Дома здравља ВМС Биљаном Агатоновић и главном сестром службе Опште медицине Ружицом Чукурановић, обишла је здравствене станице у Милутовцу, Великој Дренови, Медвеђи и Стопањи. Свим Здравственим станицама уручена је медицинска опрема: 4 ЕКГ апарата, 1 полуаутоматски дефибрилатор (ЗС Милутовац), 1 полуаутоматски дефибрилатор (ЗС Велика Дренова), која је донација САМА-е (Српско-Америчка Медицинска Асоцијација).
Све Здравствене станице су у претходних месец дана окречене, одрађени радови на крововима, очишћени олуци као и керамички радови, захваљујући новчаним средствима Општине Трстеник.

dzts1 dzts2 dzts4 dzts3

ДОНАЦИЈА РАДОША БАЈИЋА

Дана 04.07.2020. године наш прослављени глумац, режисер и сценариста Радош Бајић са својом породицом, донирао је аутомобил ШКОДА ФАБИА нашој установи, тачније, Здравственој станици Медвеђа. Самом чину примопредаје аутомобила присутвовали су Директор ДЗ Трстеник, Председник Општине Трстеник, запослени у Здравственој станици Трстеник као и мештани Медвеђе.
Г-дин Радош Бајић се бираним речима обратио присутнима и изразио лично задовољство што је у могућности да помогне свом родном месту и посебно нагласио:
„- Моја породица и сви ми у нашој продуцентској кућу "Contrast studios" нисмо се двоумили да дамо свој скромни допринос великим напорима које улажу здравствени радници, лекари, медицинске сестре и помоћно особље у огромној и исцрпљујућој борби против пошасти која је задесила цео свет, нашу земљу, наше градове и села, познанике пријатеље и наш народ у целини. Ако аутомобил који смо поклонили помогне лекарима да на терену спасу макар један људски живот - ми ћемо бити срећни и испуњени узвишеним осећањем да смо учинили нешто племенито, хумано и добро. Што је у тешким тренуцима у којима се данас Србија налази – дужност сваког човека“.

Bajic Bajic Bajic

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ДИЈАБЕТИЧАРЕ

Због све већег броја оболелих од дијабетеса, а на иницијативу Министарства здравља, дана 28.07.2015 год. поново је званично почело са радом саветовалиште за дијабетичаре у Дому здравља Др ,,Сава Станојевић“, у Трстенику.

Ово саветовалиште функционише одређеним данима у саставу лекар и сестра, када пацијентима буду пружане услуге као што су мерење гликемије, мерење телесне тежине, давање савета у вези што боље регулације шећера и слично.

Ово саветовалиште посебно значи пацијентима, јер то време које им се посвети за све оно што их интересује и мучи, а за шта се на жалост нема времена за време заказаних редовних прегледа говори им да стварно постоји воља да им се помогне и што боље и шире објасни све оно што их мучи, а што би могло да побољша њихово стање и спрече компликације и напредовање болести.

У саветовалишту учествују два лекара, Др. Жаклина Ристић и Др. Данијела Николић као и три сестре са солидним радним искуством по одређеном распореду.

Посебан значај овог саветовалишта је у томе што пацијенти стичу посебно поверење и зато имају жељу и вољу да промене неке своје лоше навике и стилове живота, како би испоштовали оне који о њима брину и воде рачуна о њиховом физичком и психичком здрављу.

Саветовалиште поседује своју картотеку тако да свака посета пацијената буде евидентирана у њиховом здравственом картону за дијабетичаре, што омогућава праћење њиховог стања и тока болести као и регулацију гликемије.

ДОНАЦИЈА СПАЛТ ЛАМПЕ
СА АПЕЛАЦИОНИМ ТОНОМЕТРОМ

Наша установа је од Савета МЗ Трстеник добила поклон Спалт лампу са апелационим тонометром у вредности 864.000,00 динара. Офтамолошки кабинет сада ће моћи да обавља комплетан офтамолошки преглед тако да пацијенти више неће морати да путују на прегледе у ОБ Крушевац. На поклону се захвалила директорка Дома здравља Прим. др Славица Илић.

donacija spalt lampe

ДОНАЦИЈА САНИТЕТСКОГ ВОЗИЛА

Наша установа је од Општине Трстеник добила као донацију санитетско возило РЕНО ТРАФИК које ће служити за безбедан и квалитетан превоз наших пацијената до здравствених установа секундарног и терцијалног нивоа. Вредност возила износи 32.000 еура и опремљено је са два носила за транспорт пацијената као и осталом потребном опремом. Примопредаји возила присуствовали су Председник Општине Трстеник Мирослав Алексић, заменик Председника Општине Стеван Ђаковић и Председник Скупштине Општине Трстеник Милић Павловић.

donacija 1 donacija 2 donacija 3 donacija 4